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Head Pastry Chef
☞ Mandarin Oriental Hotel Group
View: 135
Update day: 29-03-2024
Category: Other
Industry: Hospitality
Position: Mid-Senior level
Job type: Full-time
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Job content
The legendary Hotel Palace Luzern first opened in 1906 and is in the heart of the city, on the shores of Lake Lucerne. After a complete multi-million-franc renovation, the Mandarin Oriental Palace, Luzern reopened its doors in September 2022. It comprises 136 rooms and suites offering excellent views over the lake and mountains. Three restaurants, one bar together with a variety of meeting facilities, a Spa and a fitness room roundup our offer for our Guests.As Head Pastry Chef, you will be responsible for the following duties:- Managing the daily Pastry operation together with the Executive Pastry Chef
- Planning and attribution of work
- Supporting the team thanks to trainings and regular feedbacks in order to improve the employee performance and compliance with the brand standards and local, regional and national legal safety regulations
- Ensuring a smooth work process while maintaining quality standards
- Contributing to designing menus and developing menu concepts
- Preparation of high-quality pastries, confectionery, desserts, cakes and tarts
- Quality check of the desserts and their presentation
- Leading the daily Mise en Place
- Production for our banqueting department
- Doing orders as well as the control of the daily merchandise receiving
- Compliance with all guidelines and proper storage of all food and raw materials
- Compliance and daily control of hygiene regulations and cleanliness within the framework of the HACCP guidelines.
- Completed training as a confectioner or cook and several years of professional experience in the patisserie
- Team spirit, strong leader
- Organizational skills
- Creativity - your culinary handwriting is reflected in cooperation with our Executive Chef
- Very good knowledge of German and English. Additional foreign language skills are an advantage.
- Discounts on hotel stays and dining across the group
- Colleague recognition and reward programmes
- An exciting range of learning and development programmes
- Opportunities for promotion and transfers worldwide
- Colleague Social events and Wellness programmes
- Leitung des täglichen Patisserie Betrieb
- Planung und Aufteilung der Arbeiten
- Unterstützung des Teams mit Hilfe von Schulungen und regelmäßigen Feedback zur Verbesserung der Mitarbeiterleistung bei der Einhaltung von Markenstandards, Serviceverhaltensregeln auf lokaler, regionaler und nationaler gesetzlicher Sicherheitsvorschriften
- Vor- und Zubereitung qualitativ hochwertiger Gebäck, Süßwaren, Desserts, Kuchen und Torten
- Führung des täglichen Mise en Place
- Produktion für unseren Bankettbereich
- Mitwirkung bei der Speisekartengestaltung und Entwicklung von Menükonzepten
- Sicherstellung von hochwertigem Service gemäß den Qualitätsstandards und reibungslosen Arbeitsablaufs durch tägliche Kommunikation und Koordination mit anderen Abteilungen
- Durchführung von Qualitätskontrollen für Nachspeisen und deren Präsentation
- Warenanforderung sowie die Kontrolle des täglichen Wareneingangs
- Einhaltung aller Richtlinien sowie sachgemäße Lagerung aller Lebensmittel und Rohstoffe
- Einhaltung und tägliche Kontrolle der Hygienevorschriften und der Sauberkeit im Rahmen der HACCP-Richtlinien
- Eine abgeschlossene Ausbildung als Konditor/-in oder Koch/Köchin und bereits mehrere Berufserfahrungen in einer vergleichbaren Position
- Teamorientiert, führungsstark
- Organisationstalent
- Kreativität - Ihre kulinarische Handschrift spiegelt sich in Zusammenarbeit mit unserem Executive Chef wieder
- Sehr gute Deutsch- und Englischkenntnisse. Weitere Fremdsprachenkenntnisse sind von Vorteil.
- Rabatte auf Hotelaufenthalte und F&B in der gesamten Gruppe
- Anerkennungs- und Belohnungsprogramme für Kollegen
- Spannendes Angebot an Schulung- und Entwicklungsprogrammen
- Weltweite Aufstiegs- und Versetzungsmöglichkeiten
- Veranstaltungen und Wellness-Programme für Kollegen
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Deadline: 13-05-2024
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