Sommelier

Mandarin Oriental Hotel Group

View: 166

Update day: 29-03-2024

Location: Luzern LU

Category: Marketing / PR

Industry: Hôtellerie et tourisme

Job type: Temps plein, Temps de travail : 90-100%

Loading ...

Job content

The legendary Hotel Palace Luzern first opened in 1906 and is in the heart of the city, on the shores of Lake Lucerne. After a complete multi-million-franc renovation, the Mandarin Oriental Palace, Luzern is delighted to reopen the doors for its colleagues and guests this summer.

The Mandarin Oriental Palace, Luzern will comprise 136 rooms and suites offering excellent views of the lake and mountains.

Three restaurants, one bar together with a variety of social and meeting facilities, a spa and a fitness room will enchant our guests.

As Sommelier, you will be responsible for the following duties :
  • Fully responsible for the smooth operation of the wine & beverage program
  • Establish and maintain a competitive and relevant wine program in line with the culinary directions of the F&B outlet



  • Persistently maintain an exceptional high level of wine service and correct the unfulfilled elements if necessary
  • Monitor the stock of wines by introducing a proper wine management system, whilst updating wine lists with correct spelling, vintages & prices
  • Support other outlets where needed in terms of wine training
  • Responsible for the procurement & negotiation of wines
  • Support the marketing and promotion for the Restaurant and taking up special wine related projects



As Sommelier, we expect from you:
  • Vocational training as Sommelier. Minimum 3 years experience in a similar position in high end hospitality and catering
  • Extensive wine & beverage knowledge
  • Creative and hands on



  • Well organized and structured
  • Communication and interpersonal skills, open mind of different culture, friendly, approachable, sociable with strong sense of empathy
  • Motivational with enthusiastic character with excellent listening skills
  • High quality awareness and a sense for trends
  • Resilience and flexibility - your position will include weekend and holiday shifts



  • Very good knowledge of German and English. Additional foreign language skills are an advantage



We offer our Sommelier world class benefits, including but not limited to:
  • Discounts on hotel stays and dining across the group
  • Colleague recognition and reward programs



  • An exciting range of learning and development programs
  • Opportunities for promotion and transfers worldwide
  • Colleague Social events and Wellness programs



Do you want to be part of this unique new opening?

We look forward to receiving your application!

Das legendäre Hotel Palace Luzern wurde erstmals im Jahr 1906 eröffnet und befindet sich im Herzen der Stadt Luzern, am Ufer des Vierwaldstättersees.

Nach einer Multi-Millionen-Franken-Renovierung freut sich das Mandarin Oriental Palace, Luzernim Spätsommer 2022, seine Türen für Kollegen und Gäste zu öffnen.

Das Hotel verfügt über 136 Zimmer und Suiten mit herrlichem Blick auf den Vierwaldstättersee und die Berge. Drei Restaurants, eine Bar mit wunderschöner Terrasse, der Meeting- und Eventbereich, der Spa sowie ein Fitnessraum runden das vielfältige Angebot für unsere Gäste ab.

Als Sommelier werden Sie verantwortlich für folgende Aufgaben sein:
  • Vollständige Verantwortung für den reibungslosen Betrieb des Wein- und Getränkeangebots
  • Erstellung und Aufrechterhaltung eines attraktiven und relevanten Weinprogramms im Einklang mit der kulinarischen Ausrichtung des F&B
  • Aufrechterhaltung eines außergewöhnlich hohen Niveaus des Weinservices und Verbesserung der Mängel, falls erforderlich
  • Überwachung des Weinvorrats durch Einführung eines geeigneten Weinmanagementsystems und Aktualisierung der Weinlisten mit Jahrgängen und Preisen
  • Unterstützung anderer Verkaufsstellen bei der Weiterbildung in Sachen Wein



  • Verantwortlich für den Einkauf und Verhandlungen von Weinen
  • Unterstützung des Marketings und der Werbung für das Restaurant und spezielles weinbezogenes Projektmanagement



Als Sommelier erwarten wir von Ihnen:
  • Berufliche Ausbildung Sommelier. Mindestens 3 Jahre Erfahrung in einer vergleichbaren Position in der gehobenen Hotellerie und Gastronomie



  • Umfassende Kenntnisse im Bereich Wein und Getränke
  • Kreativ und praktisch veranlagt
  • Gut organisiert und strukturiert
  • Kommunikative und zwischenmenschliche Fähigkeiten, aufgeschlossen gegenüber anderen Kulturen, freundlich, zugänglich, kontaktfreudig und mit einem ausgeprägten Sinn für Empathie
  • Motivierender und enthusiastischer Charakter mit ausgezeichneter Fähigkeit zum Zuhören



  • Hohes Qualitätsbewusstsein und ein Gespür für Trends
  • Belastbarkeit und Flexibilität - Ihre Position wird Wochenend- und Feiertagsschichten beinhalten
  • Sehr gute Kenntnisse der deutschen und englischen Sprache. Weitere Fremdsprachenkenntnisse sind von Vorteil



Wir schenken unserem/ unserer Sommelier weltklasse Vorteil e, einschliesslich, aber nicht beschränkt auf:
  • Rabatte auf Hotelaufenthalte und F&B in der gesamten Gruppe
  • Anerkennungs- und Belohnungsprogramme für Kollegen
  • Spannendes Angebot an Schulung- und Entwicklungsprogrammen
  • Weltweite Aufstiegs- und Versetzungsmöglichkeiten
  • Veranstaltungen und Wellness-Programme für Kollegen



Wollen Sie Teil dieser einzigartigen und spannenden Neueröffnung sein?

Dann freuen wir uns sehr über Ihre Bewerbung!

Advertised: 27 Feb 2022 W. Europe Standard Time
Applications close:
Loading ...
Loading ...

Deadline: 13-05-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...